Salata sa rakovima - recept
06.03.2019
50 min
6
Jednostavno
Skupo
Sastojci za recept:
8-12 krupnijih rakova
1 kašika morske soli
nekoliko kapi tabasko sosa
2 glavice endivija salate
2 čena belog lupa
12 kašika majoneza
100 g krem-sira
200 g svežih šampinjona
sok od 1/2 limuna
1 veza svežeg lišća (peršun, celer...)
krupno mleveni beli biber
indijski biber
so
Način pripreme:
Rakove kuvati u vodi osoljenoj morskom soli i sa nekoliko kapi tabasko sosa, 2 minuta. Ostaviti da se ohlade u tečnosti u kojoj su se kuvali, pa ih očistiti i izvaditi tamnu žilu duž leđnih delova. Salatu i sveže lišće oprati i pustiti da se ocedi. Beli luk, majonez, krem-sir, malo šećera i indijski biber umutiti električnim mikserom. Ovaj umak rasporediti na 4 tanjira. Lišće salate i očišćene, oprane i na kolutove isečene šampinjone preliti limunovim sokom i posoliti, a zatim sve to rasporediti na tanjire. Ukrasiti rakovima, seckanim lišćem i krupno mlevenim belim biberom.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.