Salata od hobotnice - recept
10.12.2015
80 min
4
Normalno
Veoma skupo
Sastojci za recept:
maslinovo ulje
2 čena belog luka
pola vezice peršuna
nekoliko listova bosiljka
sok od limuna
biber
sirće balzamiko
so
kapari po želji
Način pripreme:
Najbolje je hobotnicu odmah očistiti tako da joj se glava razreže po dužini. Odrstraniti iznutrice, sve ono mekano. Deo oko očiju izrezati i odstraniti zube oko usnog otvora. Isprati je u slanoj vodi i ostaviti u zamrzivaču bar 24 sata - tako će skuvana biti mekša (a možete je uzeti već očišćenu i zamrznutu). Kuvati je u slanoj vodi oko jedan sat ako je veća od 1 kg i ostaviti da se u vodi ohladi. Skuvanu sitno narezati i dobro preliti uljem. Dodati narezani beli luk, peršun i bosiljak, promešati i preliti sokom limuna sa par kapi sirćeta. Posoliti, pobiberiti i služiti hladno.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
18.02.2016
Žaklina
Super je salata, fenomenalna, veoma ukusna.
25.01.2016
Ivana
Odlična salata, super predjelo za slave i ostale događaje. Lako je napraviti, za mene menja obrok. :)