Japanska salata sa pirinčem - recept
10.12.2015
60 min
2
Normalno
Skupo
Sastojci za recept:
2 kašike soja sosa
šolja pirinča (dugačkog zrna)
1 rendana šargarepa
1/2 šolje blanširanog (ili zamrznutog pa odmrznutog) graška
1/2 iseckanog mladog luka
250 gr kuvanih račića
kašika rendanog svežeg đumbira ili suvog
listovi zelene salate
2-3 kašike limuna
Za garniranje: (sos):
četvrt šolje belog sirćeta
2 kašičice pečenog susama
2 kašičice vode
2 kašike šećera
kašika soja sosa
Način pripreme:
Zagrejati vodu sa soja sosom, pa kad provri umešati pirinač, smanjiti vatru, poklopiti i kuvati 20 minuta, da sva voda uvri. Skloniti sa vatre i prohladiti. Pomešati šargarepu, grašak, mladi luk, račiće i đumbir, pa dodati pirinču (prethodno ga malo promešati viljuškom). Salatu držati u frižideru.
U teglici pomešati sirće, susam, vodu, šećer i soja sos, poklopiti i dobro promućkati, da se šećer rastvori. Pred služenje sipati preko salate i staviti u frižider. Zatim je poređati preko listova zelene salate i ukrasiti sa još malo mladog luka i limuna, po ukusu.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
26.01.2016
Suzana
Extra salata, dobra mešavina različitih ukusa i veoma ukusna i zanimljiva za pravljenje.