Salata od morskih plodova - recept
10.12.2015
60 min
2
Normalno
Veoma skupo
Sastojci za recept:
450 gr škampi srednje veličine
10 strukova mladog zelenog luka
pola glavice ljubičastog luka
4 štapa celera
po jedna žuta i crvena paprika
sok 1 limuna
4 kašike maslinovog ulja
2-3 kašike sveže isečenog peršuna
so i biber po ukusu
Način pripreme:
Meso raka isitniti, a škampe očistiti i prokuvati, pa ove dve vrste mesa pomešati i dodati sitno nasečen mladi luk (beli ili zeleni deo). Pola glavice crnog luka i paprike iseckati na sitne kockice, celer iseći na tanje kolutiće, dodati limunov sok, peršun, soli, bibera i maslinovog ulja pa sve dobro izmešati i ostaviti preko noći u frižideru. Sutradan, pre služenja, promešati i proveriti da li treba još limunovog soka i soli.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
12.02.2016
Kosava
Extra je recept, jaka je salta moze i kao predjelo.
26.01.2016
Snežana
Ko voli morske plodove, extra salata. cak preporuka plodove propržiti na maslinovom ulju i belom luku, pa dodati malo konjaka!!! super salata