Tunjevina na španski način - recept
11.12.2015
40 min
2
Jednostavno
Prosečno
Sastojci za recept:
250 gr boranije
4 paradajza
1 žuta paprika
1 zelena paprika
150 gr crnih maslina
4 konzerve tunjevine
šoljica sirćeta
ulje po potrebi
veza peršuna
biber
so
4 paradajza
1 žuta paprika
1 zelena paprika
150 gr crnih maslina
4 konzerve tunjevine
šoljica sirćeta
ulje po potrebi
veza peršuna
biber
so
Način pripreme:
Skuvati boraniju ocediti i iseći na štapiće. Paradajz popariti, skinuti ljusku, odstraniti semeni deo i iseći na manje komade, a papriku iseći na rezance. Masline prepoloviti i odstraniti koščice. Tunjevinu ocediti, iseći na kockice i pomešati sa povrćem. Od ulja iz konzerve, sirćeta, soli, bibera, sitno seckanog peršuna i, ako je potrebno, još malo ulja, napraviti marinadu, preliti salatu lagano promešati i ostaviti da salata upije. Pre serviranja ukrasiti polutkama maslina.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
10.02.2016
Zlatinka
Jaka i dobra salata, idealna kao predjelo. Super su recept! Samo nastavite tako.