Salata mali kališ - recept
13.01.2016
35 min
4
Jednostavno
Jeftino
Sastojci za recept:
150 gr crnog luka
1 veći krastavac
400 gr paradajza
1 paprika babura
100 gr kiselih krastvačića
100 gr kapara
0,5 dl vinskog sirćeta
50 gr peršuna
2 dl maslinovog ulja
4 kašike senfa
biber
so
1 veći krastavac
400 gr paradajza
1 paprika babura
100 gr kiselih krastvačića
100 gr kapara
0,5 dl vinskog sirćeta
50 gr peršuna
2 dl maslinovog ulja
4 kašike senfa
biber
so
Način pripreme:
Luk iseći na rebarca, krastavac oljuštiti i iseći po dužini na štapiće. Paradajz iseći na kocke, a papriku na kolutove. Sve staviti u veliku činiju, promešati dodati sitno seckani krastavac, kapar, sirće, peršun, biber i so po ukusu. Ulje staviti u senf, pa ga razmutiti i dodati salati. Sve dobro promešati. Poklopiti i ostaviti u frižideru nekoliko sati. Ova salata može dugo da stoji na hladnom i što duže stoji, ukus je sve bolji.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.