Ruska salata sa piletinom - recept
28.02.2019
45 min
6
Jednostavno
Prosečno
Sastojci za recept:
500 g pilećeg belom mesa
500 g šargarepe
500 g krompira
malo kuvanog graška
500 g kiselih krastavčića
3 kuvana jaja
500 g majoneza
1 kašika senfa
so
biber
Način pripreme:
Belo meso i šargarepu kuvati zajedno, a krompir i grašak odvojeno. Meso, šargarepu i krompir ohladiti, ocediti i sitno iseckati. Dodati oceđen grašak i sitno iseckane krastavčiće. Posoliti i pobiberiti, pa tek onda dodati sitno isečena kuvana jaja. Pomešati majonez i senf, pa preliti preko salate (malo ostaviti za ukrašavanje). Lagano promešati i staviti u odgovarajuću činiju. Ikrasiti majonezom, kolutovima kuvanih jaja, krastavaca i šargarepe. Do serviranja držati u frižideru.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.