Rimska salata - recept
03.10.2015
60 min
4
Normalno
Prosečno
Sastojci za recept:
Način pripreme:
File peći na zagejanom ulju u tiganju. Posle na tihoj vatri kuvati oko 20 minuta. Izvaditi meso, posoliti i pobiberiti. Kukuruz ostaviti da se ocedi. Oljuštiti krastavce i iseci te prvo po dužini, a zatim na kriške. Iseći paradajz na četvrtine, a crni luk iseći ga na prstenove. Iseći salatu i sve zajedno promešati u činiji.
Oprati začinsko bilje i prosušiti. Vlašac iseći na rolnice, a peršun i bosiljak na trakice. Jogurt pomešati sa sirćetom, kiselom pavlakom i začinskim biljem. Salatu rasporediti na tanjire, preliv posuti preko. Meso iseći na kriške i servirati preko svega. Posuti parmezanom. Dodati malo peršuna i bosiljka.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
14.03.2021
Љубица Ранисављевић
Где је ту салата? ????
24.02.2016
Mara Negić
Vrhunska, salata je previše dobra.