Manastirska kupus salata - recept
20.11.2015
20 min
8
Jednostavno
Jeftino
Sastojci za recept:
1 kg kupusa
100 gr šargarepe
1 vezica lisnatog kelja - Livadskog kupusa
100 gr ulja
100 gr alkoholnog sirćeta
1 kašika soli
3 kašike šećera
1 kašika sitno rendanog rena
100 gr šargarepe
1 vezica lisnatog kelja - Livadskog kupusa
100 gr ulja
100 gr alkoholnog sirćeta
1 kašika soli
3 kašike šećera
1 kašika sitno rendanog rena
Način pripreme:
Kupus izrezati na krupnije komade kelj oprati, šargarepu i ren narendati.
Sve sastojke sjediniti, u većoj tegli poredjati komade kupusa i listove kelja pa preliti pripremljenom mešavinom i tako naizmenično dok utrošite sav materijal.
Odozgo staviti rešetku, prekriti teglu gazom i ostaviti tri do 4 dana da odstoji, posle tog vremena služiti salatu.
Ako volite možete posuti i alevu papriku preko salate, jako je ukusna i mirisna, meni se baš dopala.
Možete napraviti i sa većom količinom, srazmerno količini kupusa, dodajte i začine.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
23.02.2016
Slavenka
Bravo, super salata, probala sam i super je.