Kocke od kiselog kupusa - recept
07.12.2015
15 min
4
Jednostavno
Jeftino
Sastojci za recept:
1 manja glavica kiselog kupusa
1 glavica belog luka
1 manja veza lišća peršuna
1 kašičica suvih začina
1,5 dl ulja
malo domaće aleve paprike
1 glavica belog luka
1 manja veza lišća peršuna
1 kašičica suvih začina
1,5 dl ulja
malo domaće aleve paprike
Način pripreme:
Od glavice kupusa pažljivo nožem odseći listove i očistiti korenasti deo lista kao za sarmu. Ugrejati ulje i ubaciti usitnjen beli luk, iseckano lišće peršuna, suvi začin i vrlo malo soli. Položiti jedan list pa ga preliti pripremljenim prelivom. Tako ređati listove, a između njih preliv dok ne utrošite pripremljeni materijal. Zadnji list premazati i posuti alevom paprikom. Ostaviti kratko vreme da kupus upije ulje. Pre služenja iseći na željene kockice i služiti kao salatu.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
22.02.2016
Jadranka
Odlicno!!!