Karfiol salata sa lisnatim keljom i susamom - recept
18.12.2015
30 min
4
Jednostavno
Prosečno
Sastojci za recept:
vezica lisnatog kelja
1 šoljica susama
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
3 čena belog luka
soli po ukusu
Način pripreme:
U šerpu stavite celu manju glavicu karfiola. Prethodno odsecite koren i listove ako ih ima i operite je. Dodajte malo soli i sirćeta, poklopite i pustite da vri 5 minura.
Zatim dodajte vezu lisnatog kelja, sklonite sa vatre i ostavite poklopljeno desetak minuta.
Za to vreme, očistite 3 čena belog luka i ispecite susam. Luk izgnječite ili iseckajte. Izvadite karfiol i kelj. Karfiol rastavite na cvetiće a kelj iskidajte rukom od stabljike lista. U činiju stavite oba povrća i prelijte uljem i solju, promešajte i sačekajte da se ohladi.
Kada se ohladi dodajte beli luk, susam i sok od limuna, sve lepo sjedinite i služite.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
09.02.2016
Anka
Salata je fenomenalna. Super recept