Indijska salata sa kus-kusom - recept
02.11.2015
20 min
4
Jednostavno
Jeftino
Sastojci za recept:
2 šargarepe
5-6 rotkvica
1 limun
malo svežeg rendanog đumbira
malo rendanog cimeta
1 šolja kus-kusa
3/4 šolje suvog grođa
1 kašika semena korijandera
1 kašika preprženog susama
1 kašika golice
1 kašika mešavine začina za salatu
po ukusu soli i bibera
2-3 kašike ulja
1/2 vezice peršunovog lista
Način pripreme:
Šolju slane vode prokuvati, pa preliti preko kus kusa pomešanog sa suvim grožđem. Poklopiti i ostaviti da odstoji tako 5-8 minuta. U suvom tiganju kratko propržiti susam, a potom i seme korijandera. Crni luk iseći na kolutiće, kao i rotkvice, a šargarepu izrendati na krupno rende. Pomešati povrće u činiji za salatu, posoliti, pobiberiti, pa dodati seme korijandera, susam i golicu.
Dodati i kašiku začina za salatu koji se sastoji od sušenog zelenog i ljubičastog bosiljka, majčine dušice, cubra i timijana. Narendati po jednu kašičicu svežeg đumbira i cimeta. Dodati ulje i sok od limuna kao i rendanu koricu. Kus-kus promešati viljuškom da postane rastresit, pa ga lagano dodati povrću i pomešati da se ravnomerno sjedini sa povrćem. Ako je potrebno, dodati još malo ulja i limunovog soka. Ostaviti pola sata da salata odstoji, kako bi se ukusi proželi.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
23.02.2016
Srna
Uhh bas jaka i dobra salata puna raznih aroma