Ziminca - čeri paradajz sa grčkim sirom - recept
03.10.2017
190 min
4
Normalno
Prosečno
Sastojci za recept:
250 gr grčkog sira
1 kašika sitne majčine dušice
3 čenja belog luka
300 ml maslonovog ulja
1 kašika šećera
1 kašika svežeg usitnjenog ruzmarina
kuhinjske soli
biber
Način pripreme:
Najpre ćemo oprati i pripremiti čeri tako što ćemo svaki preseći na pola i poređati u pleh. Zatim je potrebno obložiti folijom i pažljivo ih ređati, tako da se međusobno ne dodiruju. Onda preliti maslinovim uljem, i sa posuti ih biberom, šećerom, majčinom dušicom, ruzmarinom i na kraju so. Nakon toga u zagrejanoj rerni na 100 C° sušimo čerije, dobrih 2 sata. Najbolje je početi sa manjom temperaturom oko 50 stepeni, pa kasnije povećavati temperaturu. Posle dva sata isključiti rernu i ostaviti ih u rerni još pola sata.
Možemo pripremiti teglu, temeljo je oprati vrućom vodom i ostaviti da se prosusi. U teglu na dno sipati prstohvat soli i bibera, a zatim poređati cele češnje belog luka i vezice majčine dušice. Sledeće je da poređamo fino osušeni paradajz, red paradjza, red kockice sira sa origanom koji ćemo se potruditi da pliva skroz u maslinovom ulju koje sipamo nakon ređanja.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.