Velika italijanska salata - recept
20.08.2021
15 min
6
Jednostavno
Veoma skupo
Sastojci za recept:
Za preliv 1 šolja svežeg peršuna 1 šolja svežeg bosiljka 1/4 kašičice suvog origana 2 čena belog luka, oljuštena 1/4 šolje sirćeta od crvenog vina 3/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja 3/4 kašičice soli 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera 1-1/2 kašičice meda Za salatu 1 velika glava rimske zelene salate, oprana, osušena i isečena na velike komade veličine zalogaja 1 velika crvena paprika, iseckana 1 šolja iseckanog krastavca 1 do 2 šargarepe, oguljene u trake Šaka čeri paradajza, prepolovljena Masline bez koštica, po ukusu Feta, izmrvljena po ukusu
Način pripreme:
Napravite preliv: kombinujte sve sastojke za preliv i blendirajte da se sjedine.
Sve sastojke za salatu, osim sira, stavite u veliku činiju. Neposredno pre serviranja dodajte oko polovine preliva i dobro promešajte. Po potrebi dodajte još preliva; zelenu salatu dobro polijte, inače će salata biti bleda. Sipajte sir, pa probajte i prilagodite začine solju i biberom, ako je potrebno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.