Turšija sa paprikom - recept
03.10.2017
35 min
8
Jednostavno
Veoma jeftino
Sastojci za recept:
karfiol
paprika šilja
paradajz zeleni
šargarepa
20 litara vode
600 gr soli
400 ml esencije
40 gr vinobrana
40 gr konzervansa
Način pripreme:
Oprati povrće, očistiti karfiol od lišća i podelite na cvetiće, paprici skratiti drške, šargarepu oljuštiti. Krpama prosušiti povrće. Složiti povrće u bure ili teglu ili posudu u kojoj pravite turšiju pa zatim po povrću sipati malo šećera, slažite tako da bude čvrsto spakovano.
Prvo je potrebno prokuvati vinobran i konzervans prokuvati u 1 litar vode, pa zatim dodati u 19 litara vode i mešati da se rastvori. Dodati u povrće, a zatim na kraju sipati esenciju.
Presolac pripremite i vodite računa da ne povećavate količinu sredstava za konzerviranje. Ograničena upotreba ovih sredstava je bezbedna za vaše zdravlje.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.