Salata šarenica - recept
05.02.2016
55 min
4
Jednostavno
Prosečno
Sastojci za recept:
1 žuti karfiol
2 crna luka
3 šargarepe
1 šolja graška
2 krompira
nekoliko listova zelene salate
1 šolja zelenih maslina
1 šolja crnih maslina
po ukusu soli i bibera
2-3 kašike maslinovog ulja
1/2 limuna - sok
nekoliko zrna nara
malo kovrdžavog peršuna
Način pripreme:
Obe vrste karfiola kratko blanširati u slanoj vodi, pa ocediti. Grašak, šargarepu i krompir skuvati, iseći na kockice. Crni luk iseći na rebarca. Iseckati i nekoliko listova zelene salate, ostaviti par sa strane. Crne masline iseći na kolutiće, a zelene ostaviti cele. Svo povrće sjediniti u činiji, dodati peršunovog lista i zrna nara. Za preliv umutiti maslinovo ulje sa limunovim sokom, posoliti, pobiberiti. Dodati prstohvat šećera. Odvojiti nekoliko cvetova obe vrste karfiola za dekoraciju, pa začiniti salatu. Ostaviti da odstoji 15 minuta, a potom na tanjir staviti nekoliko listova zelene salate, prekriti mešavinom povrća i ukrasiti narom, cvetićima karfiola koje smo odvojili i kovrdžavim peršunom.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.