Salata sa rezancima i kobasicama - recept
20.02.2019
25 min
4
Jednostavno
Prosečno
Sastojci za recept:
250 g spiralnih rezanaca
1 glavica crnog luka
300 g kobasica
400 g šampinjona iz konzerve
2 tvrdo kuvana jaja
4 paradajza
2 veze mirođije
2 kašike srednje ljutog senfa
3 kašike sirćeta
2 kašike ulja
malo šećera
so
beli biber
Način pripreme:
Rezance kuvati u slanoj vodi 12 minuta, preliti ihh hladnom vodom i ocediti. Luk očistiti i sitno iseckati. Napraviti marinadu od šećera, senfa, soli, biera, sirćeta, ulja i seckanog luka, pa je preliti preko još toplih rezanaca. Dobro izmešati. Mirođiju oprati, otresti od vode i sitno iseckati. Šampinjone ocediti i iseći. Paradajz oljuštiti i iseći na osmine. Kobasice oljuštiti, iseći na kolutove, a zatim svaki kolut iseći na dva dela. U rezance umešati mirođiju, šampinjone, paradajz i kobasicu. Promešati da sve ogrezne u marinadi. Po potrebi još začiniti i posuti kockicama kuvanih jaja.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.