Salata sa dimljenim lososom u jestivim činijama - recept
09.02.2016
40 min
6
Normalno
Prosečno
Sastojci za recept:
100 gr dimljenog lososa
200 gr iceberg salate
3 kuvana jajeta
1 veliki paradajz ili 3 mala
1 puna šaka sveže rukole
Za preliv:
1,5 dl jogurta
1 kašika origana
na vrh kašičice senfa
1 kašika limunovog soka
soli po ukusu
Način pripreme:
Ugrejati rernu na 250 stepeni i staviti tortilje u neku manju šerpicu ili činiju, ispeći ih par minuta sa jedne pa sa druge strane. One će poslužiti kao kalup da se naprave činije. Peći u rerni oko 10 minuta, dok ne postane fina krckava i čvrsta. Ohladiti činije od tortilja.
Oprati povrće, iceberg salatu naseckati na krupnije kocke, a paradajz na kockice, pa pomešati sa rukolom.
Umutiti preliv od navedenih sastojaka.
Podeliti salatu u činije, na svaku nabacati polovinu seckanog kuvanog jajeta, iscepkan list lososa, zatim preliti sa 1/6 preliva.
Ova salata može biti obrok ili zanimljivo predjelo, ukus je divan i osvežavajući.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
09.02.2016
Anđa
Previše dobra salata, super recept. Oduševljena sam, za koji dan opet je pravim. :)