Salata od ribe i krompira - recept
11.12.2015
45 min
4
Jednostavno
Jeftino
Sastojci za recept:
1 kg krompira
2-3 dl ulja
2 glavice crnog luka
2 kutije tunjevine ili sardina
veza peršuna
po želji masline
vinsko sirće
2-3 dl ulja
2 glavice crnog luka
2 kutije tunjevine ili sardina
veza peršuna
po želji masline
vinsko sirće
Način pripreme:
Skuvati krompir u slanoj vodi. Zatim ga oljuštiti i iseći na tanke kolutove. Prebaciti krompir u posudu i odmah preliti uljem. U međuvremenu očistiti 2 glavice crnog luka, iseći na rebarca, posoliti, izgnječiti i pustiti da malo odstoji. Zatim ga preliti razblaženim vinskim sirćetom po želji.
Otvoriti 2 kutije tunjevine. Dok je krompir još vruć, pažljivo promešati zakiseljeni luk, krompir i tunjevinu. Na kraju dodati seckani peršun i masline. Ova salata se jede topla, može biti dodatak pečenju, ali i posebno jelo pošto je vrlo hranjiva i ukusna.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
11.02.2016
Eržika
Super je salata!