Salata od povrća sa pečurkama - recept
12.01.2016
45 min
4
Normalno
Jeftino
Sastojci za recept:
250 gr karfiola
200 gr šargarepe
500 gr pečurki
100 gr mladog luka
150 gr posnog majoneza
sok od limuna
rotkvice
sirće
lovorov list
biber
so
1/2 veze peršunovog lišća i mirođije
200 gr šargarepe
500 gr pečurki
100 gr mladog luka
150 gr posnog majoneza
sok od limuna
rotkvice
sirće
lovorov list
biber
so
1/2 veze peršunovog lišća i mirođije
Način pripreme:
Karfiol išagarepu očistiti i kuvati u slanoj vodi. Kada povrće omekša, ocediti i ohladiti ga. Pečurke očistiti, oprati, prokuvati u blagom rastvoru soli i sirćeta uz dodatak bibera i lovorovog lista. Kad omekšaju, ocediti ih i ohladiti, a potom iseći na listiće. Karfiol razdeliti na cvetiće, šargarepu iseći na rezance. Peršun, mirođiju i luk sitno iseći. Majonez pomešati sa limunovim sokom, po potrebi posliti i pobiberiti. Sve sastojke staviti u činiju, polako izmešati. Ukrasiti listom mirođije, kolutovima rotkvice ili krastavcima.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.