Polukisela salata sa krastavcima - recept
04.08.2021
23 min
2
Jednostavno
Prosečno
Sastojci za recept:
4 engleska krastavca 6 čaša vode 1/4 šolje fine morske soli 1 glavica belog luka, oljuštena 1 supena kašika gorušičino zrno 1 supena kašika crnog bibera 4 velika lovorova lista 4 velike grančice kopra 1/4 malog crvenog kupusa, iseckanog (oko 4 šolje) 1 srednji slatki ili crveni luk, tanko narezan 1/4 šolje jabukovog sirćeta 1/4 šolje pavlake pomešane sa 1/4 šolje mleka So i biber, po ukusu
Način pripreme:
Dodajte luk, jabukovo sirće i veliku prstohvat soli u veliku činiju. Prstima odvojite kriške luka, pazeći da su dobro premazane sirćetom. Ostavite da stoji najmanje 5 minuta. Dodajte kupus i mleko u činiju i dobro promešajte sa lukom. Uklonite ukiseljene krastavce iz salamure i dodajte u činiju, odbacujući beli luk, kopar i začine. Lagano mešajte dok se ne pomeša, ostavite da odstoji 5 minuta, a zatim mu dajte ukus i dodajte so/biber po želji. Ova salata će se poboljšati stajanjem i može se čuvati u frižideru do nedelju dana.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.