Paprika u pavlaci - recept
23.02.2016
90 min
10
Jednostavno
Prosečno
Sastojci za recept:
3 kom. 0,7 l kisele pavlake (20% m.m.)
1 kg krem sira
soli po ukusu
Način pripreme:
Paprike očistiti od semena i oprati, svaku papriku posoliti i sa spoljne i unutrašnje strane, ostaviti 1 h da odstoje. Dok paprike stoje pripremiti fil, pavlaku i sir pomešati dodati soli. Paprike ocediti i osušiti pa zatim napuniti paprike mešavinom sira i pavlake.
Prilikom slaganja napunjenih paprika u posudu, prvo na dnu posude staviti fila od pavlake i sira, tako dok se ne popuni posuda. Tako složene paprike staviti u frižider i ostaviti da odstoje 14 dana. Ako volite da paprike budu ljute, staviti 1 ili 2 ljute paprike isečene na pola, između napunjenih paprika.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
23.02.2016
Zorana
Ovaj recept je vrlo jednostavan i dobar. Hvala ljudi.