Oslić salata - recept
09.12.2015
60 min
4
Normalno
Skupo
Sastojci za recept:
1 limun
lorber
biber u zrnu
2 glavice crnog luka
1 kiseli krastavac
1 šargarepa iz turšije
desetak maslinki
biber
začin od sušenog povrća
peršunov list
ulje
so
Način pripreme:
U 1 litru osoljene vode kratko obariti ribu sa nekoliko kriški limuna, lorberovim listom, nekoliko zrna bibera i jednom, na kolutove isečenom, glavicom crnog luka. Obarenu ribu očistiti od kožice i kostiju, isitniti u dubljoj činiji i pomešati sa sitno seckanim crnim lukom, sitno seckanim krastavcem i seckanom šargarepom iz turšije, maslinkama. Posoliti, pobiberiti i dodati začin od povrća prema ukusu. Na kraju dodati ulje i sve dobro promešati. Ukrasiti peršunovim listom i preostalim maslinkama. Ovako spremljena oslić salata može se služiti i kao hladno predjelo.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
18.02.2016
Vanja
Krasni recepti, gledam ih i uživam u isprobavanju, hvala ljudi.