Jednostavna paradajz salata - recept
04.08.2021
15 min
2
Jednostavno
Prosečno
Sastojci za recept:
1/2 manje glavice isečenog crvenog luka 2 šolje čeri paradajza, prepolovljenog 1 kilogram dodatnog paradajza ¼ šolje tanko narezanog svežeg bosiljka i/ili malih listova bosiljka (ili peršun, kopar i/ili vlasac) 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja 2 kašike gustog balzamiko sirćeta ½ kašičice morske soli Sveže mleveni crni biber, po ukusu Opcioni sastojci: 1/2 engleskog krastavca ili 1 persijski krastavc, tanko narezan 1 kuglica mocarele ili oko 1 šolja mini mocarele ili na kockice narezana mocarela 1 zreo avokado, isečen na kockice Šaka rukole
Način pripreme:
Prvo napunite malu činiju ledenom vodom i dodajte iseckani crveni luk. Odložite dok pripremate preostale sastojke.
Za serviranje salate, rasporedite kriške paradajza na veliki tanjir za posluživanje. Luk dobro ocedite i na paradajz stavite jednu trećinu. Dodajte polovinu čeri paradajza, a zatim sloj bilo kojih opcionih dodataka, a zatim još jednu trećinu luka. Završite sa preostalim čeri paradajzom, zatim preostalim lukom i pospite bosiljak po celom telu.
Prelijte salatu maslinovim uljem, a zatim balzamičnim sirćetom. Začinite sa malo crnog bibera na vrhu. Poslužite odmah. Ovu salatu najbolje je konzumirati u roku od nekoliko sati, ostatak čuvajte u frižideru pokrivenu najviše 3 dana.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.