Grčka turšija-zimnica - recept
03.10.2017
40 min
8
Jednostavno
Jeftino
Sastojci za recept:
5 l vode
1.5 l sirćeta
8 kg raznog povrća
7 kašika šećera
40 g vinobrana
7 kašika soli
začini, biber, lovorov list
1.5 l sirćeta
8 kg raznog povrća
7 kašika šećera
40 g vinobrana
7 kašika soli
začini, biber, lovorov list
Način pripreme:
Dobro oprati i očistiti povrće. Dobro poređajte u posudu ili bure koje se može dobro zatvoriti. Složeno povrće pospite biberom i lovorovim listom. Napravite preliv u posebnoj posudi, u hladnu vodu dodajte sirće, so, šećer i vinbran, dobro promešajte da se svi sastojci rastope. Preliv sipajte na turšiju. Napravljena turšija može se konzumirati nakon 2-3 nedleje stajanja u hladnom. Povrće je potrebno da očvrsne, nakon toga ono ostaje takvo dok se ne pojede. Možete u isti preliv dodavati povrće koje ste pojeli.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.