Cezar salata sa pančetom - recept
09.02.2016
30 min
4
Normalno
Prosečno
Sastojci za recept:
glavica zelene salate
50 gr parmezana
200 gr pančete
krutoni (pečeni hleb)
Za dresing:
sok od jednog limuna
2 žumanca
2 čena belog luka
1 dl maslinovog ulja
soli i bibera po ukusu
senfa po ukusu
Način pripreme:
Belo meso iseći na štapiće, a zatim ga na laganoj vatri propržiti na malo maslinovog ulja, dodajući mu pred kraj iseckane komadiće pančete. Ostaviti na vatri dok ne dobiju lepu rumenu boju. Oprati zelenu salatu, a zatim je, dobro osušenu, usitniti.
Zatim u posudu staviti žumance, senf i limunov sok. Promešati uz dodavanje maslinovog ulja sve dok se ne dobije gusta masa, dodati i pasirane čenove belog luka.
U činiji spojite piletinu, krutone, salatu, zatim posuti parmezanom i dresingom. Lagano promešajte i začinite solju i biberom.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
18.02.2016
Davor Mandžukić
U životu nisam probao ništa lepše. Moraću da napravim i po Vašem receptu, pa pišem kako je ispalo.