Cezar salata sa dimljenom slaninom - recept
08.02.2016
50 min
2
Normalno
Prosečno
Sastojci za recept:
1 zelena salata
2 čeri paradajza
100 gr dimljene slanine
200 gr belog pilećeg mesa
30 gr parmezana
3 čena belog luka
Za dresing:
sok od 1 limuna
pavlaka
majonez
maslinovo ulje
biber
so
Način pripreme:
Iseckanu slaninu propržiti bez dodavanja masnoće. Hleb iseći na kocke i u rerni ispeći da bude kao tost. Na teflonu ispeći piletinu i kad se prohladi iseći je dugačke trake. Pomešati sa iseckanim belim lukom i propržiti na masnoći koju je pustila slanina. Izvaditi i staviti na salvetu. Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. Dresingom preliti opranu i iscepkanu zelenu salatu. Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga preliti umućenu pavlaku s majonezom.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
08.02.2016
Atina
Odlicna salata, ovaj recept i porcija koja se dobija za dvoje sasvim ok.