Čačanska salata - recept
13.01.2016
60 min
3
Jednostavno
Jeftino
Sastojci za recept:
1 dl ulja
500 gr šampinjona
3-4 kašike sirćeta
kašika soli
3 šargarepe
250 gr šećerca
3-4 kisela krastavčića
zelene masline
2 crvene mesnate babure
2-3 kašike maslinovog ulja
sok 1 limuna
biber
Način pripreme:
U dubljoj činiji staviti senf pa pomalo dodavati ulje, stalno mešati varjačom, napravti gustu masu. Šampinjone staviti u vrijuću vodu kojoj je dodato sirće i puna kašičica soli pa kuvati 3-4 minuta. Zatim ih ocediti i iseći na listiće. U blago posoljenoj vodi skuvati šargarepu, ocediti ih i iseći na kockice. Posebno skuvati kukuruz. Krastavčiće iseći na rezance, masline iseći na rezance, paprike očistiti i iseći na kocke. Sav pripremljen materijal staviti u kremastu masu pa preliti maslinovim uljem i sokom limuna. Zatim posoliti, pobiberiti i sve pažljivo promešati pa ohladiti i služiti ukrašeno zelenim maslinama.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.