Bašta sa jajima - recept
13.12.2016
10 min
15
Normalno
Jeftino
Sastojci za recept:
2 tikvice
2 šargarepe
4 čeri paradajza
200 gr graška
struk praziluka
2-3 lista lovora
4 viršle
4 jajeta
kašika margarina ili ulja
kašika seckanog peršunovog lista
so i biber po ukusu
2 šargarepe
4 čeri paradajza
200 gr graška
struk praziluka
2-3 lista lovora
4 viršle
4 jajeta
kašika margarina ili ulja
kašika seckanog peršunovog lista
so i biber po ukusu
Način pripreme:
Prokuvati kratko u slanoj vodi grašak, isečene tikvice i šargarepu, ocediti. Paradajz iseći na pola, praziluk i viršle na koklutice.
Pržiti praziluk na margarinu ili ulju, dodati ostalo povrće i viršle, lovorov list, biber i so po ukusu. Skoro isprženo povrće podeliti na porcije prema broju osoba. Svaku posebno zagrejati u tiganju i na nju razbiti jaje. Pre posluzivanja posuti iseckanim peršunom.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.