Salata sa spanaćem i slaninom - recept
20.08.2021
30 min
4
Normalno
Prosečno
Sastojci za recept:
8 kriški slanine, isečene na komade 1/4 šolje sitno iseckanog crvenog luka, 2 1/2 kašike jabukovog sirćeta 1 1/2 kašike meda 1 1/2 kašičice Dijon senfa 1 1/4 kašičice soli Nekoliko mlevenja svežeg crnog bibera oko 8 šoljica bebi spanaća 2 šolje pečurki, tanko rezanih 3 tvrdo ili meko kuvana jaja, tanko narezana ili isečena na kriške
Način pripreme:
Stavite slaninu u tepsiju koja se ne lepi i pržite na srednjoj vatri, povremeno mešajući, dok ne postane hrskava, 8 do 10 minuta. Dok se slanina sprema, počnite sa prelivom: u veliku činiju umutite sirće, med, senf, so i biber. Ostavite po strani. Prebacite slaninu na tanjir obložen papirnim ubrusom. Sipajte slaninu u posudu otpornu na toplotu, pa vratite 4 kašike slanine u tiganj. Dodajte luk u tiganj i kuvajte na tihoj vatri, često mešajući, dok ne omekša, 1 do 2 minuta. Dodajte mast od slanine i luk iz tiganja u mešavinu sirćeta i umutite da se sjedini. Dodajte spanać i pečurke i promešajte. Probajte i po potrebi prilagodite začine (si i biber). Podelite salatu na 4 tanjira; ravnomerno podelite jaja i slaninu između njih. Poslužite odmah.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.