Namirnice koje ne treba držati u frižideru
09.10.2015
Krompir - Hladnije temperature negativno utiču na ukus krompira, zato ga držite u špajzu u papirnatim kesama ili mrežastim džakovima. Plastične kese nisu dobre jer zadržavaju vlagu koja utiče na brzo propadanje krompira.
Hleb - Hleb se u frižideru brzo osušiti. Ono što planirate do pojedete u roku od tri dana držite na sobnoj temperaturi, a ostatak zamrznite.
Beli i crni luk - Luk držite u originalnoj mrežastoj vreći u kojoj je kupljen ili bilo kakvoj drugoj koja omogućava cirkulaciju vazduha na sobnoj temperaturi. Ali obavezno ga držite dalje od krompira koji ispušta vlagu i tako izaziva truljenje luka.
Paradajz - Paradajz u frižideru može dobiti blеdu boju, po ga držite na sobnoj temperaturi i nikad u plastičnim kesama. Ukoliko je potrebno ubrzali dozrevanjestavite ga u papirnu kesu na sobnoj temperaturi.
Citrusno voće - Limun, limetu ili pomorandžu je bolje držati na sobnoj temperature, jer u frižideru kora će im postati gruba, tvrda i biće mnogo manje sočniji i ukusniji.